29 Ekim 2007 Pazartesi

GAP Turumuz

Dört günlük GAP turu bize,ülkemizin antik çağlardan beri yaşanılan bir yer olduğunu,üzerinde yaşayan her medeniyetin yok olurken geride bir kültür hazinesi bıraktığını,insanlık tarihinin vazgeçilemeyen yurtlarının başında Anadolu topraklarının geldiğini gösterdi.
Gaziantep'teki Zeugma Müzesi antik çağlardaki taş işçiliğinin mükemmelliğini,yaratılan freksler ve salon döşemelerinin o zamanki insanların da zevkliliğini gösteriyor.
Peygamberler şehri ünvanını hak eden Şanlı Urfa temiz,düzenli görünümü,Balıklı Gölü ve Hz.İbrahim'in yaşadığı mağara ve camii külliyesiyle,Harran üniversitesi kalıntıları ve harran ovasıyla bir tarih kokuyor.
Adıyaman ilimiz sınırları içersindeki Kahta antik şehri ve Nemrut Dağı başlı başına tarihte yapılan bir yolculuk gibi.2150 mt.yüksekliğe çıkarılan tanrı heykellerinin,bugüne kadar gelmiş olması insanlar için bir şans ve ibret vesikası gibi.
Atatürk Barajı,tüm haşmetiyle Güney Doğu Anadolu'nun fatihi,her yer yemyeşil,her taraf pamuk,mısır tarlaları ile dolu.Antep Fıstığı ağaçları en güzel meyvelerini vermek için sabırsızlanıyor.Ova'dan bereket fışkırıyor sanki.

Hiç yorum yok: